Hyppää pääsisältöön

Tapahtumaa toteuttamassa

Vanhan Varkauden Taiteiden Yön yhteisöllinen ja monipuolinen ohjelma rakentuu varkautelaisten kulttuuritoimijoiden yhteistyön tuloksena.

 

Varkauden Kuvataideyhdistys ry on toteuttamassa jo perinteeksi muodostunutta muotokuvapiirustuspajaa Varkauden museoilla myös vuonna 2023.

Kuvataideyhdistyksen tarina on saanut alkunsa vuonna 1949, kun joukko innokkaita kuvataiteen harrastajia perustivat yhdistyksen työväenopistossa toimineen piirustuksenopettajan innoittamana. Varkauden Kuvataideyhdistys onkin Suomen vanhimpia taideseuroja.

Yhdistyksen perustarkoituksena on tukea kuvataiteen harjoittajia, järjestää taidenäyttelyjä sekä kehittää ja syventää taideharrastusta ja taiteen ymmärrystä paikkakunnalla. Varkauden Kuvataideyhdistys ylläpitää näyttelytoimintaa, järjestää taideretkiä, taidekursseja ja tapahtumia. Yhdistys järjestää myös taidekursseja vuosittain. (Kuva: Varkauden museot).


 

Varkauden museot on kekseliäs teollisuusperintöä tallennustyössään painottava museo, joka toimii aktiivisesti yhdessä yhteisönsä ja yleisönsä kanssa ympäristöjään monilla tavoilla hyödyntäen.

Varkauden museoihin kuuluvat Varkauden kulttuurihistoriallinen museo, Varkauden taidemuseo ja Taipaleen kanavamuseo. Varkauden museot on Varkauden kaupungin omistama museo, jonka tallennustehtävänä on varkautelaisen kulttuuriperinnön tallentaminen. Pääpainopiste tallennustyössä on Varkauden teollinen historia sekä teollisen yhteisön historia. (Kuva: Varkauden museot).

Sivun alkuun