Hyppää pääsisältöön

Vekara-Varkaus vie veden äärelle

Vekara-Varkaus –festivaaliviikolla 12.-18.6. kaupunki täyttyy monipuolisesta tekemisestä lapsille, nuorille ja koko perheelle. Ohjelmaa on myös Joroisissa, Leppävirralla, Heinävedellä ja Pieksämäellä.

Festivaaliviikon teemana on tänä vuonna vesi, jonka ominaisuuksiin ja olemukseen tutustutaan työpajoissa, näyttelyissä ja esityksissä koko viikon ajan. Vesiteemaan kävijöitä luotsaa tämän vuoden Vekarakummi, tietokirjailija Laura Ertimo. Hän on kirjassaan Vesi – kirja maailman tärkeimmästä aineesta kertonut veteen liittyviä faktoja unohtamatta vedenalaiseen maailmaan liittyviä taruja kuten kadonnutta Atlantista tai merenneitoja. Laura Ertimon ohjaamissa työpajoissa kuullaan jännittäviä hylkytarinoita ja taiteillaan vedenväkeä tai merihirviöitä.

Vekaraviikolla on mukana monia tuttuja tapahtumia. Avajaisia juhlitaan Hertunrannassa musiikkia kuunnellen ja viikon päättää Lehtevämiehen puistokonsertti Itsenäisyydenpuistossa. Seikkailujen Saaressa Tyyskänniemessä yritetään korjata vesittynyttä verkkoa astumalla sisään Internetiin ja ohjelmoimalla asiat järjestykseen. Kalakukko-katujuna vie kyytiläiset ajelulle yli kaupungin siltojen ja kesäkatuillassa nähdään iloinen ja äänekäs Vekarakulkue. Myös Vekara-Varkauden lukuisat yhteistyökumppanit ovat aikaisempien vuosien tapaan järjestämässä omaa ohjelmaansa festivaaliviikolle.

Muutaman vuoden tauon jälkeen tapahtumaviikolla pääsee jälleen merirosvoristeilylle piilottamaan piraattiparonin aarretta. Vesi loiskuu veneen keulan lisäksi uimahalli Ilopisarassa, jossa liikuntapalvelut yhdessä Varkauden Uimareiden ja sukellusseura Vesihiisin kanssa järjestävät ohjelmaa laitesukelluskoulusta merenneitopäivään. Eri-ikäisille uimareille ja sukeltajille on Ilopisarassa ohjelmaa jokaisen arkipäivänä.

-Uimahallissa pääsee viikon aikana monenlaisiin touhuihin. Junior Life Savers -ryhmissä opetellaan tärkeitä vesipelastustaitoja ja esimerkiksi auttamaan kaveria ja pelastautumaan vaikkapa ämpärin tai kanisterin avulla. Tenavien perheuinneissa harjoitellaan vesivarmuutta leikin varjolla opetusaltaassa oman aikuisen kanssa. Hyppää ja sukella -illat sitä vastoin on suunnattu uimataitoisille yli 10-vuotiaille nuorille. Silloin päästään harjoittelemaan hyppimistä ja sukeltamista isossa altaassa, jonka pohjaan on rakennettu erilaisia ratoja ja pelejä, kertoo Varkauden Uimareita edustava Johanna Rastas. Kaikkiin Varkauden Uimareiden järjestämiin tapahtumiin on ilmoittautuminen ja pystymme ottamaan rajallisen määrän osallistujia, muistuttaa Rastas.

Vekara-Varkauden tapahtumapäällikkö Marketta Kosunen ja tapahtumatuottaja Tiina Nissinen haluavat nostaa esille myös Warkaus-salin esitykset.

-Saimme Warkaus-saliin monipuolisen kattauksen esityksiä. Luvassa on sirkusta, musiikkia ja teatteria kaiken ikäisille. Esityksiin ei ole yläikärajaa, kaikki ovat tervetulleita, he toteavat.

Tutustu viikon ohjelmaan https://vekara-varkaus.fi/

Sivun alkuun